Projecten overzicht

Eurail Group GIE

2011-2012                Eurail Ticketing System (ETS)           

Een webbased applicatie (opvolger van EIF) waarin de faciliteit wordt geboden om de Eurail en Interrail passen elektronisch af te geven, ze af te rekenen met de aangesloten maatschappijen door middel van verschillende interfaces.

2010-2012                Eurail Scan System (ESS)

Een webbased applicatie (aanvulling op EES) waarin de faciliteit wordt geboden om de survey formulieren Eurail en Interrail  elektronisch te scannen, te vertalen en de relevante date af op te nemen in de reisgegevensdatabase. De hiervoor gebruikte applicatie is E-Flow.

2008-2008                Eurail Interactive Form (EIF)

Een pdf based applicatie waarin de faciliteit wordt geboden om de Eurail en Interrail passen uit te printen op een locatie. Door middel van stambladen kon de lokale administratie worden gevoed. De applicatie is ontwikkelt met Flex en Adobe.

2007-2008                Eurail Encoding System (EES)

Een webbased applicatie  (in samenwerking met het Duitse Hacon) waarin de faciliteit wordt geboden om het reisgedrag van reizigers met Eurail en Interrail passen in te voeren. Hierop is de kilometrage berekening te maken voor iedere aangesloten maatschappij.

2006-2007                Eurail Coëfficiënt System (ECS)

Een op IBM Cognos gebaseerde applicatie waarin de zeer gecompliceerde  berekeningsformule  voor de coëfficiënten is geautomatiseerd en de handmatige verwerking in Excel is vervangen.

 

NedTrain BV

2001-2004                Kwaliteitshandboek NedTrain Services

Het kwaliteitshandboek is opgezet met behulp van de Sensus-procesflow beschrijving. Een tool die het mogelijk maakte de verschillende decentrale processen (13 locaties) te linken naar het centrale handboek. Hierdoor kon lokaal een “maatwerk” handboek worden gemaakt..

 

Spoorwegpolitie

1999-2000                EK 2000 logistieke organisatie Spoorwegpolitie

Voor de overgang van de Spoorwegpolitie naar het KLPD is de projectorganisatie EK 2000 van start gegaan. Vanuit de Spoorwegpolitie zijn alle logistieke aangelegenheden (vervoer, maaltijden, opvang en planning) georganiseerd.

1999-2000                SAP integratie Spoorwegpolitie

Na de overgang van de Spoorwegpolitie naar het KLPD moesten de administraties (20 locaties) worden geïntegreerd. De exact applicatie werd dermate vertaald zodat eenvoudige overgang plaats kon vinden.

1995-1995                Opzet Financiële Administraties Spoorwegpolitie

De Spoorwegpolitie werd in 1995 een zelfstandig bedrijfsonderdeel binnen de NV Nederlandse Spoorwegen. Hiertoe werd een Centrale (decentraal gevoede) Exact boekhouding opgezet. De voorzag tevens in de mogelijkheid de inter-company afstemmingen te plegen door een sub administratie te ontwikkelen..

1992-1993                Bedrijfsprocessen systeem (BPS) Spoorwegpolitie

Gebaseerd op het bij regio politiekorpsen in gebruik zijnde systeem is dit omgezet tot een maatwerk applicatie. Hierdoor werd het mogelijk incidenten te registreren, Processen Verbaal op te maken en Management informatie te genereren.

 

Overige projecten

Opzet geautomatiseerde Interne Meerjarenraming (NS Materieel en Werkplaatsen)

Invoering geautomatiseerde dataverwerking Wagenadministratie (NS Materieel en Werkplaatsen)

Invoering Exact boekhouding (NS Financieel en Economische Zaken)