Hoofd Stafteam Financiën & Informatisering

Spoorwegpolitie (tot 1-1-2000) en Korps Landelijke Politiediensten (KLPD), Utrecht, Nederland

Februari 1991  – Oktober 2001

De Spoorwegpolitie was de bedrijfspolitiedienst ten behoeve van de NV Nederlandse Spoorwegen. De functionarissen werkten als Buitengewoon Opsporingsambtenaar (BOA). In 1995 werd een groot project gestart de dienst als zelfstandig onderdeel onder de Raad van Bestuur te laten werken om uiteindelijk te worden ondergebracht binnen de Nationale Politie. In 1997 is een samenwerkingsproject met Het Ministerie van Binnenlandse Zaken gestart teneinde de Spoorwegpolitie vanaf 1-1-2000 te integreren binnen het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD).

Het Hoofd Stafteam Financiën & Informatisering had als voornaamste taken en verantwoordelijkheden:

  • Het organiseren en later herstructureren van de financiële administraties (20 verschillende locaties) in Exact voor consolidatie doeleinden en centrale rapportage
  • De budgettering en voortgangsrapportages voor de gehele organisatie
  • De logistieke processen inclusief uniformen, wagenpark en verdere uitrusting
  • Het automatiseringsnetwerk, met alle relevante basisprocessen voor de uitvoerende dienst

Daarnaast: Lid van diverse werkgroepen gedurende de transformatie van de NV Nederlandse Spoorwegen naar het KLPD met als focus de financiële, logistieke en automatiseringsprocessen. Onderhandelingen met vakbonden omtrent het opstellen van een deel CAO voor de Spoorwegpolitie gedurende 1995 – 2000. Deelnemer in het organisatieteam voor het EK 2000 in Nederland met als hoofdtaak de logistieke organisatie.

Voor een overzicht van diverse projecten klik hier.

Terug naar het overzicht.